Najboljše prakse v neonatologiji

Najboljše prakse v neonatologiji

Objavljeno: pred 2 meseci

Med 3. in 5. julijem se je v Ljubljani odvijal skupni kongres Zveze evropskih neonatalnih in perinatalnih društev (EUNPS) in Evropske fundacije za oskrbo novorojenčkov (EFCNI), posvečen temi: Najboljše prakse v neonatologiji.

Kongres, ki ga je obiskalo več kot 400 udeleženk in udeležencev z vsega sveta, v večini strokovna javnost, je poleg predavanj obsegal tudi številne praktične delavnice, ki so odgovarjale na vprašanja vsakdanjih izzivov s področja neonatologije. 

Na kongresu je kot sponzor in razstavljavec sodelovala tudi naša blagovna znamka HAAKAA s predstavniki iz Nove Zelandije in Kitajske. Ponosni smo, da smo se udeležili tako pomembnega kongresa in bili pokrovitelji predavanja prof. dr. Sertac Arslanoglu iz Medicinske univerze v Istanbulu, ki je govorila o kolostrumu, kakšna je njegova funkcija, kakšne so njegove prednosti, kako ga pridobivati in, kako ga prevažati. Obenem je predstavila študije časovnega razpona in načina uživanja kolostruma. Haakaa je ob tem imela priložnost ciljnim javnostim predstaviti svoj silikonski zbiralec kolostruma, prva tovrstna zasnova na svetu, ki mamicam daje možnost izločanja kolostruma pred in po porodu v varni in za uporabo enostavni rešitvi za shranjevanje. 

Kolostrum se tradicionalno zbira v brizgah za enkratno uporabo, ki so pogosto narejene iz škodljive plastike. Haakaa zbiralnik je narejen iz 100-odstotnega medicinskega silikona, kar pomeni, da ne izloča neprijetnih toksinov in ga lahko varno shranite v hladilniku ali zamrzovalniku. Je enostaven za uporabo in ponovno uporabo, zaradi česar je idealna možnost za mamice pred in po porodu!

Kongres je bil Za Haako pomemben iz več aspektov, saj smo pridobili kontakte in interes za izdelke tudi iz evropskih držav, kjer Haakaa trenutno še ni prisotna. 


Nazaj na vse prispevke